Home > Southern System Planning > Draft Agenda October 13, 2010 Meeting

Draft Agenda October 13, 2010 Meeting

October 7th, 2010

Southern System Planning
Wednesday, October 13, 2010
Lewis & Clark Library System
6725 Goshen Road
Edwardsville, IL
10:30 AM – 4:35 PM

Meeting Purpose
The purpose of this meeting is to further the work of the panel toward the Goal/Outcome as approved by the individual system boards.

Desired Outcomes of Planning Meeting
Approve minutes of last meeting,
Understand concerns and questions of members.
To have a report on the assets and liabilities of each system and fund balances (per the audit)
To understand the types of enterprise or internal service funds that each system has
Identify the types of outside expertise may be needed by the panel
Reports from the subcommittees

  • Strategic Plan
  • Legal, Governance and Membership
  • Delivery
  • Resource Sharing

Gain an understanding of LLSAP funding and how shared reserves are acquired
Update the Timeline
Gather agenda Items for the November Meeting

Agenda

Topic Process Who time

Subcommittee Meetings

1 1/2 hours
10:30 AM

Lunch and tour of LCLS

1 hour
(noon)

Start Ups:
Welcome
Purpose
Desired outcome
Agenda/Additions?
Approve Minutes of September 14th Meeting
Affirm changes to planning document

Present
Check for agreement

Panel
F:Leslie
R: Jan

15 minutes
(1:00 pm)

Report on Issues/concerns from Members

Report
Q & A
Next Steps

Panel
F:Ellen
R: Leslie

20 minutes
(1:15 pm)

Report on meeting with ALS Board and status of Northern Merger Process

Presentation
Q & A
Next Steps

Jan & Bev

10 minutes
(1:35 pm)

Report on fiscal data requested at August 12 meeting Assets and Liabilities (per the audit) Fund Balances by Fund Enterprise or internal service funds.

Review of data
System Fiscal Officers update
Identify fiscal questions
List
Next Steps

Panel
F: Jan
R: Bev

20 minutes
(1:45pm)

Outside Expertise/Facilitation, Legal, Financial, Transportation

Report
Identify other Expertise
Next Steps

Panel
F: Bev
R: Leslie

10 minutes
(2:05 pm)

Report from Subcommittees

Strategic Plan

Report
Q & A
Next Steps

Panel
R: Jan

15 minutes
(2:15 pm)

Legal, Governance & Membership

Report
Q & A
Next Steps

Panel
R: Bev

15 minutes
(2:30 pm)

Break

15 minutes
(2:45 pm)

Resource Sharing

Report
Q & A
Next Steps

Panel
R: Ellen

15 minutes
(3:00 pm)

Delivery

Report
Q & A
Next Steps

Panel
R: Leslie

15 minutes
(3:15 pm)

Public Comment on Committee reports

Comments
Q & A

Panel
F: Leslie
R: Jan
Audience

15 minutes
(3:30 pm)

LLSAP Funding & Reserves
Document to review Zillane reports

Review of Issue after Resource Sharing Subcommittee report if needed
Identify questions
List
Next Steps

Panel
F: Ellen
R: Bev

20 minutes
(3:45 pm)

Timeline of Key Milestones

Review Milestones
Add additional Milestones
Agreement

Panel
F: Jan
R: Bev

20 minutes
(4:05 pm)

Agenda items for next meeting

List items
Clarify
Agreement

Panel
F: Bev
R: Jan

5 minutes
(4:25 pm)

Meeting and Facilitation Review

Plus/Delta

5 minutes
(4:30 pm)

Categories: Southern System Planning Tags:
Comments are closed.