Home > Features, Quick Info, Resources, Southern System Planning > Planning Panel Agenda 2.25-26.2011

Planning Panel Agenda 2.25-26.2011

February 23rd, 2011

Southern System Planning
February 25 & 26, 2011
Hilton Garden Inn
1301 Avenue of Mid America
Effingham, IL 62401

10:00 AM – 6:00 PM February 25, 2011
8:00 AM – 11:30 February 26, 2011

Meeting Purpose

The purpose of this meeting is to further the work of the panel toward the Goal/Outcome as approved by the individual system boards.

Desired Outcomes of Planning Meeting — By the end of the meeting:

  1. Review and approved minutes of February meeting
  2. Received comments and questions from the Planning Panel and system members.
  3. Received an update on the state of finances in Illinois and Library Systems
  4. Accepted the following:
    • Transition Board Make-up
    • Strategic Plan
  5. Heard comments and revisions for the following documents
  6. Considered reports from the subcommittees
    • Delivery
    • Planning
      • Annual Plan and Budget
    • Resource Sharing
    • Legal, Governance and Membership
      • By-Laws of the new organization
      • Membership Criteria
      • Application
  7. Agree in Meeting dates for March, April and May.

Agenda February 25, 2011

Topic

Process

Who

Time

Start Ups:
Welcome
Purpose
Desired outcome
Agenda/Additions?

Review
Check for agreement

Panel
F:
R:

5 min.

Minutes of February 10, 2011
Meeting

Approve (PP Doc. 2.25/26.11 A)
Motion / Vote

Panel
F:
R:

5 min
(10:05 am)

Ground Rules

Review Ground Rules
Add
Agree

 

5 min
(10:10 am)

Report from System Board and
Membership Comments
LCLS
LTLS
RPLS
SHLS

Report from Cooperation Today Comments (PP Doc. 2.25/26.11 B) (PDF)
Each System Report (includes correspondence from the system and written reports)
LCLS –( PP Doc 2.25/26.11C)
LTLS – (PP Doc 2.25/26.11D)
RPLS – (PP Doc 2.25/26.11E PDF)
SHLS – (PP Doc 2.25/26.11F)
Q & A
Review comments Next Steps

Panel
F:
R:

30 min.
(10:15 am)

Name of New Organization

Review Considerations (PP Doc 2.25/26.11G)
Eliminate
Pros/Cons of each name
Ask each subcommittee to submit top 2 choices for Panel consideration

Panel
F:
R:

20 minutes

(10:45 am)

FY 2011 Funding
FY 2012 Budget Projections

Report (PP Doc 2.25/26.11H)

Q & A

Greg McCormick
Panel
F:
R:

30 minutes
(11:05 am)

System Fund projections

Report (PP Doc 2.25/26.11I)

Q & A

Panel
F:
R:

15 minutes
(11:35 am)

Public Comment

 

 

10 minutes
(11:50 am)

Lunch on Site

 

 

30 min.
12:00 pm

Committee meetings

 

 

3 hours
(12:30 pm)
(committees to break as needed)

 

Break

 

15 min.
(3:30 pm)

Report from Subcommittees

Planning

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Jan

10 minutes
(3:45 pm)

Delivery

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Leslie

10 minutes
(3:55 pm)

Resource Sharing

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Ellen

10 minutes
(4:05 pm)

Legal, Governance & Membership

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Bev

10 minutes
(4:15 pm)

Public Comment on Committee reports

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R:
Audience

10 minutes
(4:25 pm)

Committee meetings

 

 

1.3 hours
(4:40 pm)

 

END

(6:00 pm)

Break for the Day – Dinner on your own

Agenda February 26, 2011

Topic

Process

Who

Time

Breakfast at Hotel
Begin at 8:00 am with Committees

Committee meetings

 

 

1.25 hours
(committees to break as needed)

 

Break

15 min.
(9:15 am)

Delivery

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Leslie

15 minutes
(9:30 am)

Resource Sharing

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Ellen

15 minutes
(9:45 am)

Strategic Planning
Strategic Plan

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Jan

15 minutes
(10:00 am)

Legal, Governance & Membership

Report

Q & A
Next Steps

Panel
R: Bev

15 minutes
(10:15 am)

Name of New Organization

List Committee Choices
Pros/Cons
Select 3 to forward to boards for consideration

Panel
F:
R:

15 minutes

(10:30 am)

Public Comment on Committee reports

Report

Q & A

Panel
F: Jan
R: Ellen
Audience

10 minutes
(10:45 am)

Delivery

Action Items
(PP Doc 2.25/26.11P)

Panel
R: Leslie

5 minutes
(10:50 am)

Resource Sharing

Action Items
(PP Doc 2.25/26.11O)

Panel
R: Ellen

5 minutes
(10:55 am)

Strategic Planning
Strategic Plan

Action Items
(PP Doc 2.25/26.11N)

Panel
R: Jan

5 minutes
(11:00 am)

Legal, Governance & Membership

Action Items
ByLaws (PP Doc 2.25/26.11K)
Intergovernmental Agreement (PP Doc 2.25/26.11J)
Appointment of Transition Board (PP Doc 2.25/26.11L)
Application for Merger (PP Doc 2.25/26.11M)

Panel
R: Bev

5 minutes
(11:05 pm)

Meeting Dates

Announce

 

5 minutes
(11:10 am)

Agenda items for next meeting

List items
Clarify
Agreement

Panel
F: Jan
R: Bev

5 minutes
(11:15 am)

Meeting and Facilitation Review

Plus/Delta

 

5 minutes
(11:20 am)

Adjournment Safe Travels
THANK YOU FROM THE STAFF AND MEMBERS OF THE LIBRARY SYSTEMS

Ground Rules As Agreed from July 2010 Meeting.

  • All comments are important
  • Don’t everyone talk at once
  • Be concise
  • Think of the citizens of the state
  • Stay on topic
  • Be realistic in comments
  • Vote/Consensus

(PDF) version of Agenda

Comments are closed.